aqua hotel termal

Wellness és gyógyászat

A szálloda wellness-részlege: belső termálvizes medencéje – hidromasszázzsal felszerelt – , finn és infraszaunája minden nap 06.00 – 22.00 között várja a kedves vendégeket.

Finn szauna

Magas hőmérsékletű szauna (120°C) kb. 10 % -os páratartalommal. A szaunát követő szabadban történő lehűlés, hideg vizes medencében történő megmártózás és hideg öntetek által felélénkül a vérkeringés és erősödik az immunrendszer. A finn szokás szerint 15-20 percet kell eltölteni a szaunában, amelyet rövid, hideg vizes zuhany követ. A folyamatot háromszor szükséges megismételni, végül a folyamatos lehűlés következik, amelynek időtartama nem több, mint 30 perc. Hatására kitágulnak a pórusok, a bőrből, a szervezetből izzadás hatására könnyen eltávoznak a méreganyagok. A rendszeres szaunázás kiváló stresszoldó program.

Infraszauna

Az infravörös szauna nagyobb hatásfokú, mint a hagyományos szaunák, gyógyászati hatékonysága magas. Használata során a test belseje teljes mértékben kívülről kerül melegítésre, a bőrfelületen keresztül. Az infravörös szaunákban a hosszúhullámú infravörös fény behatol mélyen az izom és zsírrétegekbe, és ez által nagyobb hatást gyakorol a mélyebben levő testszövetek méregtelenítési folyamataira. Lehetővé teszi, hogy a legalacsonyabb hőmérsékleten izzadjon (35-55 °C) anélkül, hogy kellemetlenül vagy kiszáradva érezné magát. Az infraszauna kiválóan alkalmas a méregtelenítésre, súlycsökkenésre, a fájdalomcsillapításra, és nem utolsó sorban a narancsbőr eltüntetésére. Tisztítja és tonizálja a bőrt, javítja a rugalmasságát, csökkenti a stresszt és a fáradékonyságot.

 

Az alapvetően gyógyászati célokat is szolgáló termálvizünk elismert gyógyvíz, amely – besorolása szerint – Európa öt, legjobb hatásfokú gyógyvize közé tartozik. Az erre épülő gyógykezelések is széleskörűek: többek között iszappakolás, inhaláció, szénsavfürdő, gyógymasszázs, tangentor, súlyfürdő.

A gyógyászati kezelések igénybevétele előtt a szakorvos egyénre szabott kezeléstervet állít fel, amely alapján komplex kúrát kínálunk. A szállodában tartózkodás időtartamától függően 10, 20 illetve 30 kezelésből álló kúracsomagokat ajánlunk vendégeink részére.

Iszappakolás 

Hévízi iszappal. Az anyag ásványi összetétele, hőtartóképessége, radioaktívitása és más fizikai tulajdonságai miatt nagyszerűen alkalmas krónikus mozgásszervi (reumatikus) és egyes nőgyógyászati betegségek gyógyítására. Előtte mindig orvosi tanácsadás szükséges. A 38-42 °C-os iszapot csak részpakolásként alkalmazzuk, mert egy komplett iszapfürdő hőpangást okozó hatása miatt nagyon megterhelné a szívet és a vérkeringést. Kitágítja az ereket, ezáltal gyorsul az anyagcsere és csökken az adott testrész gyulladása. A meleg hatására az izmok és az inak ellazulnak, a görcsök feloldódnak.

Egyéb pakolások: Antiflogisztikus, Ritex  

Gyulladáscsökkentő hatású pakolások.

Inhaláció 

Általában az idült felső légúti hurutok, illetve légúti allergiás panaszok esetén használják, mind gyógyszerek, mind porlasztott gyógyvizek alkalmazásával.

Oxigénterápia

A relaxáció vagy mérsékelt tréning közben belélegzett oxigén  és a kiegészítőként vitaminok, gyümölcslevek hatására javul a szövetek vérellátása, oxigénfelvétele és így a sejtek anyagcseréje. elsősorban a szervezet erősítésére használják erős kimerültség, gyengült immunrendszer és alvászavarok esetén, de keringési zavarok, légúti betegségek, allergiák, bőrbetegségek, daganatos betegségek, degeneratív ízületi gyulladások, anyagcsere-zavarok komplex kezelésére is alkalmas.

Szénsavfürdő  

Szénsavgáz vezetése különböző hőmérsékletű vízbe. Hatására a felszínes erek kitágulnak, a szervezetben kedvezőbb lesz a véreloszlás, javul a szív vérellátása, működése. Fokozódik a kálium és a nátrium kiválasztása. A szénsav izgatja a bőr melegérző receptorait, fokozza az oxigén parciális nyomását. Artériás, vénás keringési zavarok, szívbetegségek bizonyos eseteiben alkalmazható kezelés, de jó hatású mozgásszervi betegségekben, melyek keringési zavarral szövődtek, valamint csontritkulás esetén, illetve kondíciójavításkor is.

Masszázsok

A masszázs a legősibb gyógykezelés. Évezredek óta használják gyógyításra, fájdalomcsillapításra. Testi hatása serkentő és nyugtató is lehet, a fogások sebességétől és mélységétől függően. Oldja a feszültséget, ellazít, elősegíti a vénás vér áramlását, pezsdíti a nyirokáramlást és nyújtja az ízületek kötőszöveti elemeit. Lelki hatásként megszünteti a feszültséget, a szorongást, jó közérzetet biztosít.

Gyógymasszázs

Célja a vérkerigés javítása és a feszes, kötött, fájdalmas izomzat fellazítása. A kötőszövetben felhalmozott Segít a tartási zavarokkal küszködőknek, fejlődési rendellenességnél és betegségek, balesetek utáni regenerálódásnál. Speciális fogásokkal kilazítják a görcsös izmokat, ezzel is elősegítik a fájdalmak enyhítését.

15 perces

30 perces

45 perces

 

Aromamasszázsok   

A lazító, stresszoldó, gyengéd testmasszázst az aktuális állapothoz választott illóolajok, vagy azok kombinációinak felhaszálásával egészítik ki. Hatására intenzívebbé válik a masszázs relaxáló, energizáló és vitalizáló ereje. Az éterikus olajok befolyásolják a limbikus rendszert, azaz az érzelmi világunkat, ezért használhatóak a lelki panaszok kezelésére. A masszázs elsődleges célja a test és a lélek új életre serkentése és megtisztítása. Erősen kimerült vendégek részére ajánlott.

Mézes masszázs

A mézet speciális fogásokkal dolgozzák a bőrbe. Erősen salaktalanító hatású, a pórusokban mélyen elhelyezkedő szennyeződéseket is a felszínre hozza. Emellett bőrszépítő hatású: rövid időn belül megerősíti a testkontúrokat, feszessé teszi a bőrt, javítja rugalmasságát.

Aloe vera-olajos masszázs

A szervezetünk számára kedvező hatóanyagot tartalmaz, s rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban is. Regeneráló és gyulladáscsökkentő hatása tökéletes felüdülést nyújt a szervezetnek.

Citromfű olajos masszázs

Frissítő, élénkítő és nyugtató hatású, segít megőrizni a fiatalságot. 

Narancs-fahéj olajos masszázs

Frissítő, méregtelenítő és fertőtlenítő hatású. Javítja a bőr vérellátását, ezáltal alkalmas a narancsbőr kezelésére, valamint visszaállítja a bőr természetes egyensúlyát.

Levendula olajos masszázs

Megnyugtatatja a bőrt, enyhíti az izomfájdalmakat és az izomgörcsöket. Relaxációra is alkalmas, pihentető, stresszoldó.

Csokoládés masszázs 

Az endorfin termelő hatása révén a test és a lélek harmonikus feltöltődésére leginkább ható kezelés. Hidratálja és feszesíti a bőrt, amit egyúttal bársonyosan simává tesz, pótolja a hiányzó ásványi anyagokat, üdítően hat a lélekre. Jótékony hatással van a narancsbőrre is.

Tangentor – víz alatti vízsugármasszázs  

Erős vízsugarakkal, amelyeket a problémás, feszes izomcsoportokra irányítanak, elérhető egy masszírozó- vagy lazító hatás. A víz alatti vízsugár masszázs kezelések jellegzetessége, hogy mindig az adott földrajzi hely szerinti gyógyvízzel végzik a kezelést. A kezelés mindig egyéni, hiszen a test megbetegedései is mindig egyéni jellegűek. A tangentoros kezelés rezgésbe hozza a lágy szöveteket, ezáltal serkenti a vér és a nyirokkeringést, így fokozza az anyagcserét, hozzájárul a szervezet méregtelenítési folyamataihoz. A nyirokrendszerre gyakorolt hatása miatt erősíti az immunrendszert. Feloldja a stressz okozta feszültségeket, felfrissít, lazítja az izmokat, a vízbe bocsájtott rezgések áthatják a kötőszöveteket, így segíti a bőr megújulását, és azok rugalmasságát. Fájdalomcsillapító hatással is bír. Mindemellett a gyógyvíz jótékony hatásait is élvezhetjük, mely az adott terület gyógyvizétől függ.

Súlyfürdő

Víz alatti a gerincoszlopot nyújtó kezelés. A gerinc kopásos, degeneratív betegségeink kezelési módja.

Wellness galéria

Ajánlatkérés